„Сън“ от маргаритки и балерини

                                                                                                                      „Сън“ от маргаритки и балерини

„Сън“ е концерт-спектакъл, който съвместно реализират балетът на Държавна опера-Стара Загора и Детски музикално-танцов театър/ДМТТ/ „Маргаритки“при Център за наука, култура и изкуство /ЦНКИ/ към Община Стара Загора . Режисурата на спектакъла е на Радост Младенова-Арабаджиева. Тя е балетен педагог и хореограф. Зорница Желязкова е ръководител на вокалната студия и вокален педагог на малките гласовити маргаритки. Репетитор на трупата на професионалния балет на Операта е Алида Бонева. Премиерата беше на 11 ноември 2014 г.

 ….Едно малко момиченце спи и сънува в своята стая, заобиколено от куклите си. Сънищата и оживяват в красиви танци и песни, „разказани“ от малките, големи и още по-големи артисти на сцената. Ще видите съвсем новия танц на малките балеринки – валс „Черно и бяло“ по музика на Арам Хачатурян. Своята „премиера“ ще имат и две популярни, съвременни поп-песни в изпълнение на Вокалната студия. В съня на момиченцето на сцената ще видите още любимите танцови етюди „Роботи“, „Революция“, „Прилепи“, „Еуфория“, песните „Смешни чудовища“, „Бръмбаран“, „Четирите елемента“, „Светли и тъмни цветове“ и много други.

Сънищата на момиченцето се сменят внезапно и то влиза в приказния свят на балета „Лешникотрошачката“, от който, в изпълнение на професионалната трупа на Операта, ще видите ирландски, испански, китайски, руски и ориенталски танц. Една приказна Фея ще събуди куклите на спящото момиченце и те ще танцуват също на сцената.

 „Маргаритки“ отдавна е единица мярка за качество на продукцията, новаторство и стил, които художественият ръководител Маргарита Шоселова заедно с Радост Младенова-Арабаджиева и Лиляна Дойчева поддържат вече толкова години от създаването на групата. Разбира се, с огромната и сърцата подкрепа на родителите на талантливите малки артисти.

 

Държавна опера-Стара Загора