„Танцувай с нас“

                                                                                                             „Танцувай с нас“ – концерт-спектакъл

„Танцувай с нас“ е жизнерадостен и свеж, пълен с хубаво настроение и усмивки концерт-спектакъл. Препоръчително е да се гледа от цялото семейство или поне с любим човек заедно. Защото в концерта има от всичко за всекиго - участват малки, големи и още по-големи артисти – танцьори от Детски музикално танцов театър /ДМТТ/ „Маргаритки“ към Център за наука и изкуство към Община Стара Загора, още - любимите на публиката Трио „Гранди Тенори“, Трио „Реверанс“ и балетната трупа на Операта. Премиерата бе на 28 февруари 2015 г.

Музиката, танцът, свободният дух на артиста, копнежът му по красотата, летежът към нея, радостта, веселието, удоволствието от Изкуството - са основните части на тази Магия, която в свободни съставни части забъркват на сцената режисьорът Радост Младенова-Арабаджиева, сценографът Димо Костадинов, художественият ръководител и репетитор на балетната трупа Алида Бонева, лъчезарните момичета от Трио „Реверанс“, сърцатите момчета от Трио „Гранди Тенори“, малките танцьори от „Маргаритки“, колегите им от балета на Операта с корепетитор Деница Петрова.

Танцът и прекрасната музика увличат хората със сърца и страст в себе си, независимо на каква възраст са. Завесата се отваря…от няколко палави мишлета, които притичват из сцената и историята, написана с музика, песни и танци е пред очите ви.

Кан-кан, цигански танци, класически балет на палци, валс, модерен и класически балет на малките изпълнители/Роботи, Еуфория и др/, романси, поп-изпълнения, любими изпълнения от опери и оперети /Трио Гранди Тенори/, любими танга в изпълнение на Трио „Реверанс“ – всичко, което обича душата, разказано с много настроение и сърце.

Изпълненията на балетната трупа са фрагменти от любими на публиката балетни спектакли с хореография на Боряна Сечанова, Антоанета Алексиева, Алида Бонева. Хореографията на танците на малките „Маргаритки“ е на Радост Младенова-Арабаджиева.

 

Държавна опера-Стара Загора