Виенски салон -музика, поезия и балет С участието на дуо Капричио, поетесата Мария Донева, балет на Държавна опера Стара Загора

Виенски салон

Виена е музика. Виена е мирис на кафе. Виена е място за срещи с изкуството.Във виенските кафенета човек може да прекара цял ден.Тук можеш да четеш книга, да се готвиш за лекции, тук са и вестниците на деня, с които можеш да запълниш времето си, ако нямаш специални срещи. Кафенетата във Виена са място с много история, хубава обстановка, вкусотии, препратки към императрица Сиси, литературни кръгове, художници, революционери, Фройд… Виенските кафенета са си спечелили славата с приятните напитки, вкусните торти и най-вече интелектуалните кръгове, които ги посещават. Всяко топ заведение си има своите знатни клиенти, които са били редовни посетители. В повечето случаи са художници, писатели, архитекти, учени. Те са били и любимо място на висшата класа в австрийската столица.

От октомври 2011 година културата на пиене на кафе в кафенетата във Виена е включена в списъка на ЮНЕСКО на нематериалните културни наследства.

Виенски салон във Фоайето на Операта е мястото, където може не само да пиете кафе или чай, но да слушате изискана музика,поднесена от камерни състави, салонни пиеси от популярни автори, да слушате стихове на известни поети,поднесени лично от авторите им, да се насладите на изящните танци на солисти от балета на Операта.Началото е в 17 часа, времето, когато късния следобед бавно тръгва към дългата вечер.

Във Виенския салон на Операта поднасяме аромати,музика,емоция и красота!