Огнян Драганов посреща знаменития Ян Енглерт в Стара Загора

Директорът на Държавна опера-Стара Загора Огнян Драганов посреща в „града на липите“ знаменития полски актьор и режисьор Ян Енглерт и директора на полския културен институт в София Ярослав Годун

В навечерието на официалното откриване на филмовия фестивал „Златната липа“, който се провежда за седма поредна година, директорът на Държавна опера-Стара Загора Огнян Драганов посрещна в Стара Загора легендарния полски актьор и режисьор Ян Енглерт и директора на полския културен институт в София Ярослав Годун. Огнян Драганов придружи своите специални гости, като им показа едни от най-интересните забележителности в региона като историческия храм-паметник "Рождество Христово" в град Шипка и гробницата в тракийската могила „Голямата косматка“. За финал бе избрано посещение на емблематичния за България Фестивал на розата, който се провежда в момента в град Казанлък.

Тази вечер в Стара Загора се открива международния филмов фестивал за ново европейско кино „Златната липа“. Специалната награда на фестивала за цялостен принос ще бъде връчена на Ян Енглерт. Ще бъде спазена традицията носителят на тази награда да засади дръвче в Алеята на липите пред Старозагорската опера. Зрителите ще могат да видят филма „Голямото прецакване“ на режисьора Ян Ломницки с участитето на Ян Енглерт, който е и съсценарист на лентата.

 

Коментари