Световноизвестният тенор Камен Чанев получи високо отличие

В зала ,,Сливен” на 10 декември се състоя Коледен концерт със специалното участие на световноизвестния български тенор Камен Чанев, който е щатен солист на Държавна опера-Стара Загора. Диригент на елегантния концерт с участието на оркестъра на Държавна опера-Стара Загора бе Ивайло Кринчев, главен диригент на Операта ни. Солисти бяха още Ивайло Джуров и Даниела Дякова.

Събитието откри кметът Стефан Радев, който награди удостоения миналата година със званието „Почетен гражданин на Сливен” тенорът Камен Чанев. Той получи почетен знак с лента в цветове на знамето на Сливен, значка, диплом и карта на почетния гражданин.,,За мен е чест да връча отличието на един заслужил и доказан талант, наш съгражданин, прославил не само родния Сливен, но и България”, заяви кметът Радев.

Развълнуваният Камен Чанев благодари за високото признание и оценка от страна на общинското ръководство и сливенската общественост. ,,Благодаря за високото отличие, както и на всички сливналии, които са дошли тук тази вечер, за да споделят моето изкуство”, сподели световноизвестният тенор. Той благодари и на акад. Методий Григоров, в чийто хор навремето осъществява първи стъпки в певческите си изяви.

Камен Чанев е най-известният български тенор зад граница. Покорил е сцените на „Арена ди Верона”, виенската „Щатс опера”, „Театро Ла Фениче”, „Дойче опер” – Берлин, „Театро Лицео” – Барселона, и много други световни оперни театри.

Коледният концерт бе организиран от Община Сливен. Той бе иницииран и в подкрепа на спасяването на паметника на Шести артилерийски полк. ,,Благодаря на всички, които се включиха в тази благотворителна кауза. Това е показателно, че нашият град се бори и защитава предприетите безкористни начинания”, изтъкна кметът Стефан Радев.

 

Коментари