Балетът "Снежанка и седемте джуджета" на 20 и 21 декември

След фурора, който предизвика по коледно-новогодишните празници миналата година сред деца и възрастни, спектакълът на балета "Снежанка и седемте джуджета" по музика на Александър Йосифов и хореография на Силвия Томова отново ще бъде представен отново на сцената на Държавна опера - Стара Загора на 20 и 21 декември от 19 часа.

Балетът на Държавна опера Стара Загора,заедно с Детско-юношеската школа за опера и балет „ Маргаритки“ към Операта, ще поднесат приказен подарък за децата в навечерието на Коледни празници 2018 и ще ни потопи в магията и красотата на коледните вълшебства.

Приказните костюми, издържани в концепцията на “Уолт Дисни”, са дело на Първолета Чавдарова - Летиция, а сценографията на Иван Токаджиев. Красивите костюми са направени така, че да допринесат за доброто настроение на артисти и публика, а грациозното и чувствено балетно изкуство в добавка, в пълна степен разкриват красотата си пред зрителите. Пъстроцветни картини в комбинация с многообразие от танцови техники и с много настроение разказват любимата на малки и големи приказка. Хореографът Силвия Томова използва виртуозно стилни театрални и танцови похвати – влага типична за хореографския си почерк неповторима чувственост и лирика и подсилва контраста в изобразяването на колоритните приказни персонажи с доза хумор и ирония, граничещ с гротеската.

 

Коментари