Васил Петров с концерти на 18 и 19 декември в Операта

Васил Петров с Коледно турне – Сиунгираща Коледа

Държавна опера-Стара Загора представя новия му проект „A swinging Christmas”(Суингираща Коледа)

Джаз легендата Васил Петров ще представи нова концертна програма за Рождество Христово в няколко градове. Заедно със симфоничния оркестър и хор на Държавна опера-Стара Загора с диригент Владимир Бошнаков, Васил Петров  ще изпълни едни от най-красивите Коледни класики и ще пресъздаде топлината и споделеността, с които свързваме Рождество Христово. На сцената към тях ще се присъединят и Йордан Тоновски джаз трио (Йордан Тоновски-пиано, Кристиян Желев-ударни, Христо Минчев-контрабас) и джаз певицата Весела Морова.

Проектът „Сиунгираща Коледа„  с Васил Петров ще бъде представен в Стара Загора на 18 и 19 Декември, от 19:00ч. на сцената на Старозагорската опера, на 20 Декември в Смолян от 18:00ч. в Родопския драматичен театър, на 21 Декември в Хасково от 18:00ч. в читалище „Заря“ и 27 Декември във Враца, съвместно със Симфониета-Враца от 19:00ч. в Градската концертна зала.

Всяка една от Коледните песни в програмата са подплатени от различната интерпретация на Васил Петров с неочаквани музикални нюанси. Забавните Коледни мелодии са развити в суинг и джаз аранжимент, докосващи балади и красиви валсове.

В програмата са включени популярните хитове „Rudolf the Red nosed Reindeer”, “ White Christmas” , “Let it snow”, “ Santa Clause is coming to town”, “Blue Christmas”, “Jingle Bells”, Have yourself a Merry Little Christmas” , “Ave Maria” , Winter Wonderland” , “The Christmas songs” и авторски Коледни песни на Васил Петров.

Билетите са вече в подажба!

Коментари