Красивата приказка "Бохеми" на 14 декември

На 14 декември от 19.00 часа на сцената на Старозагорската опера ще оживее отново шедьовърът на Джакомо Пучини – операта „Бохеми“ .

Каква по-хубава вечер от тази музикална приказка за любовта, добротата, милостта – в навечерието на Коледа!

Спектакъла ще дирижира Ивайло Кринчев. Световно признатият румънски художник Каталин Йонеску-Арборе е автор на оригиналната сценография, решена в кинематографичен ракурс. Утвърдената българска дизайнерка Цветанка Петкова-Стойнова облича героите в красиви костюми адекватни на епохата и в синхрон с цялостната атмосфера на драматичната история за любовта. Режисьор на постановката е Огнян Драганов, който многократно е работил в България и в чужбина с този творчески екип. Огнян Драганов поставя за втори път „Бохеми“ в своята кариера. Зрителите ще станат свидетели на интересно сценографско и режисьорско решение, в което максимално се използва сценичната техника - въртяща сцена, движещи се платформи, издигащи се платформи, наклони- подход, който променя разказа в самата опера като сменя и местата на действието.

В главните роли зрителите ще видят невероятната Беса Лугичи /Косово/ в ролята на Мими, Елена Петрова в ролята на Мюзета, Михаил Михайлов- Рудолф, Валери Турманов - Марсел, Теодор Петков - Шонар, Пламен Кумпиков-Колин, Александър Марулев – Беноа и Алсиндор и др, оркестър и хор на Държавна опера-Стара Загора, деца от вокалната студия ДЮСОБ „Маргаритки“ при Държавна опера-Стара Загора.

Операта „Бохеми” на ДО-Стара Загора пожъна успех на сцената на Народен театър „Иван Вазов” през миналата година и бе заснета и излъчена от екип на БНТ.

Коментари