Старозагорската опера открива Летните вечери на операта и ба

С изключителен състав Старозагорската опера открива Летните вечери на операта и балета "Баба Вида"

На 3 август за втори сезон ще бъде даден старт на Летните вечери на операта и балета "Баба Вида". Зрителите ще могат да се насладят на операта "Травиата", в изпълнение на артистите от Старозагорската опера, на оперетата "Царицата на Чардаша" и балета "Спящата красавица", в изпълнение на балета и актьорите на Русенската държавна опера.

По време на фестивала своето майсторство, с водещите държавни опери в България, ще се представи и видинската Симфониета. Спектаклите ще бъдат представени на открита сцена на площад "Бдинци". Фестивалът ще продължи до 6 август.

Старозагорската опера открива фестивала със спектакъла на операта "Травиата" от Джузепе Верди на 3 август, от 21.00 часа.

Драматичната история на Дюма-син "Дамата с камелиите" ще оживее на площад "Бдинци" в изпълнение на изключителен солистичен състав: сопраното Беса Лугичи от Косово ще изпълни ролята на Виолета Валери, а Ивайло Михайлов ще се превъплъти в ролята на нейния любим Алфред Жермон.

На диригентския пулт ще застане Владимир Бошнаков. В ролята на Жорж Жермон ще се представи утвърденият баритон Иван Кабамитов. В спектакъла на операта "Травиата" участват още Нели Нечева, Ивайло Йовчев, Камелия Стойчева, Александър Марулев, Евгений Арабаджиев, Игнат Желев, солисти на балета Анелия Димитрова и Ивайло Янев, хор на Държавна опера-Стара Загора, оркестър "Симфониета"-Видин.

Режисьорската адаптация е на Славчо Николов, сценография и костюми Борис Стойнов, хормайстор Младен Станев.

Специалният подарък на Държавна опера-Стара Загора за малчуганите на град Видин по време на второто издание на Летните вечери на операта и балета – „Баба Вида 2018“ е незабравимо музикално приключение със спектаклите „До Ре Ми в пелени“ и „Музичко в света на музиката“. От 11.00 ч. на 3 август в Крайдунавски парк-Видин ще бъде представен един от най-успешните проекти за деца на Старозагорската опера „ДО РЕ МИ в пелени“ – опера за деца от 0 до 3 години. Режисьор на атрактивното представление е Росица Костова, асистент-режисьор Пенка Александрова. Участват Нина Димитрова, Нели Нечева, Теодор Петков, Никола Марулев и Трио „Реверанс“. Съпровод на пиано – Светлана Денева.

„До Ре Ми в пелени“ предлага на най-малките любители на операта вълнуващо пътешествие на крилете на музиката. С класически произведения от цял свят мъниците от 0 до 3 годинки ще преплуват хубавия син Дунав, ще танцуват неаполитанска тарантела и виенски валс, ще подремнат с руски приспивни мелодии, ще играят и ще се забавляват.

От 12,30 ч. – отново в парка, ще се състои спектакълът за малко по-големите деца „МУЗИЧКО в света на Музиката“ – анимиран музикален проект за деца от 3 до 7 години на Държавна опера-Стара Загора. Създаден е по идея и режисура на Красимира Георгиева. Участват Нели Нечева, Теодор Петков, инструментално трио „Реверанс“. Музичко е сред нас! Той е пухкаво, бяло мече, което обича да слуша музика и я търси навсякъде – в парка при птичките, на улицата при колите и клаксоните, в детската градина.. Музичко е забавен, интересен и увлекателен и е в очакване да се срещне с вас, приятели! Заповядайте да пеем и танцуваме заедно!

 

 

Коментари