„Александър Марулев и приятели” на 19 юни


                                                                         „Александър Марулев и приятели” на 19 юни
 

 На 19 юни от 19.00 часа големият български бас и дългогодишен солист на Старозагорската опера АЛЕКСАНДЪР МАРУЛЕВ ще зарадва своите почитатели с концерт „Александър Марулев и приятели”. В концерта участват Елена Баръмова, Яница Нешева, Десислава Стефанова, Иван Кабамитов, Нина Димитрова, Георги Динев, Гергана Русекова, Ивайло Йовчев, оркестър на Държавна опера-Стара Загора. Диригент Здравко Лазаров. 
Александър Марулев е подбрал в програмата на концерта арии и дуети от емблематичните за певеца басови роли от оперите „Дон Жуан“, „Риголето“, „Ернани“, „Садко“. Ще прозвучат още арии от оперите  „Ловци на бисери”, „Джоконда”, „Сицилиански вечерни”, „Дама Пика”, „Орлеанската дева”, „Палячи” и др. 
В навечерието на 24 май Александър Марулев получи Почетна значка на Община Стара Загора - за съществен и значим принос за развитието на общината и заслуги към нейните граждани, заради постиженията в своя професионален път и за голямото си сърце, с което се раздава на сцената вече толкова години. Повече от 30 са централните и още толкова второстепенните роли, които талантливият бас е пресъздал на сцената на родната Стара Загора, на европейските и световни сцени.
АЛЕКСАНДЪР МАРУЛЕВ завършва Музикалната академия през 1979 г. И избира да се върне в родния си град. На старозагорска сцена дебютира като Военачалника в операта на Марин Големинов „Златната птица“. За израстването му като певец голямо влияние оказва главният диригент и директор на Операта Маестро Димитър Димитров. Преломен момент в творческата му биография е  специализацията му през 1990 г. в Академията за изкуство и култура в Рим при великия Борис Христов. През 1998 г. Александър Марулев става директор на Старозагорската опера и мандатът му още се помни с интересни постановки и задгранични участия на състава на Операта
„Любимата ми ария е на Закария в „Набуко“ и най-много съм го пял. Обичам Атила, Ернани, Банко...Обичам руските песни, от българските – на Добри Христов...Стремил съм се да не допусна в нищо посредственост не само на сцената, но и в живота“ – казва в свое интервю Александър Марулев.


Държавна опера-Стара Загора

Коментари