Настроения от "Виена и Венеция“ на 5 юни в Операта

                                                                            

Организаторите на  благотворителния концерт-спектакъл „Настроения от Виена и Венеция“ на 5 юни в Операта дадоха днес специална пресконференция за събитието. Обществен дарителски фонд - Стара Загора в партньорство с 16 организации и с подкрепата на Община Стара Загора и съвместно с Държавна опера Стара Загора са двигателите на тази красива проява. 
„Настроение от Виена и Венеция" е концерт-спектакъл, събитие, включено в програмата за отбелязване на 90-годишни от създаването на Операта на Стара Загора-  гордост не само за старозагорци, но и за културния живот на България. Проявата ще има и благотворителна цел. Събраните средства, чрез куверти и дарения, ще бъдат предоставени за развитието на Операта и за закупуване на билети за социалнослаби старозагорци, които да посетят представленията и. 
Входът за събитието е с куверти на стойност 50 лв., които могат да се закупят от касата на Държавна опера Стара Загора, от офиса на Обществен дарителски фонд и от партньорските му организации. Дарение може да се направи и на място. Една от възможностите, която организаторите подготвят е закупуване на „висящи билети“ за постановки на Операта чрез специална интерактивна схема на залата -  на екран по време на втората част на събитието – коктейл и програма на балета на Старозагорската опера.
„Операта не бива да загива. Тя оцеля и след пожара и съществува и в мизерните условия на Дома на железничаря в Стара Загора. Имаше решение за закриването и, което преди години донесе министър на културата по време на спектакъл. Тогава старозагорци защитиха правото на съществуване на Операта си,готови сме да го направим винаги“ – каза на пресконференцията Татяна Станчева, един от организаторите на събитието на 5 юни. От името на неправителствените организации Олег Стоилов информира за инициативата с „висящи билети“, а Христофор Бунарджиев-представител на бизнеса сред организаторите се обърна към всички, които желаят и могат да подкрепят високото изкуство опера да се развива в Града на липите. Неговата фирма е закупила куверти за 10 бивши артисти в Държавна опера-Стара Загора, които да присъстват на събитието на 5 юни. „С този чудесен „хардуер“ като сграда и технически възможности и „софтуер“ като изпълнители, хор, балет, оркестър – Държавна опера-Стара Загора е гордостта ни вече 90 години“ – каза Христофор Бунарджиев. 

Държавна опера-Стара Загора

Коментари