Конкурс-спектакъл "Царица Августиада" в Операта

За първи път в рамките на Фестивала на виното и античната култура Августиада тази година ще се проведе избор на Царица на Августиада 2016, на 14 октомври от 19.00 ч. в Държавна опера Стара Загора. Момичетата ще бъдат избирани не само по красота, но и по емоционален и интелектуален заряд. Връзката с виното пък ще е не само като продукт за консумация, но и като проводник на култура.

„Изборът на „Царица на Августиада 2016" ще допринесе за позиционирането на Стара Загора като още по-добра туристическа дестинация на различните туристически изложения ", каза Галина Нифору от „Ойнорама", един от организаторите на Фестивала. Вече е преминал предварителният кастинг, след което двадесетте претендентки са посетили културно-исторически забележителности на Стара Загора, а във винарски комплекс „Мидалидаре естейт" са били запознати с процеса на отглеждане на грозде, производството и дегустация на вино.

Всичко това е заснето, а изработеният филм ще бъде представен на финалния спектакъл за избор на Царица на Августиада 2016 в петък от 19.00ч. в Държавна опера Стара Загора, режисиран от директора на Операта Огнян Драганов.
Събитието е с ВХОД СВОБОДЕН! Заповядайте!Текст Български език

Коментари