Калин Вельов и група ТУМБАИТО

На 29 юли 2016 от 21.00 на Античен форум гражданите и гостите на Стара Загора ще се насладят на специално подготвения за тях ефектен спектакъл на Калин Вельов и групата ТУМБАИТО. Музикалното събитие е посветена на златните български шлагери от втората половина на 20-ти век в нови, слънчеви латино версии. 

За първи път ще прозвучат любими песни от 60-те, 70-те и 80-те години, познати на многобройните почитатели на Калин Вельов & TUMBAITO в латино аранжиментите от едноименния албум, вече и в елегантни оркестрации. В спектакъла ще участват оркестърът с диригент Димитър Косев и балетът на Държавна опера Стара Загора. 

В латино фиестата на сцената на Античния форум Августа Траяна ще се включат и танцьорите от Salsa club Caribe. Приятен екзотичен елемент в спектакъла ще бъде възможността публиката не само да може да слуша и пее любимите си песни, но и да танцува.

Това е последното събитие в програмата на Летни музикални седмици 6-29 юли на Античен форум. В рамките на близо месец старозагорци и гостите на „града на липите“  имаха възможността да се насладят на разнообразни музикални и танцови събития.  Представени бяха общо 8 заглавия – 4 концерта, 2 опери, 1 балет и 1 оперетен спектакъл. Две бяха копродукциите – съвместно с ДМТ“Стефан Македонски“ и Държавна опера-Бургас.

Всеки един от спектаклите бе нов – адаптиран специално за сцената на Античен форум, с нова версия и модерни мултимедии.

Коментари