Симфоничен концерт Диригент Пиер Калабрия/ Италия/солист Десислава Добрева-флейта

15.02.2018 / 19:00

Информация

Купи билет

15.02.2018 г.   19.00ч. ,,Зала Опера“
Диригент Пиер Калабрия / Италия/

С участието на Десислава Добрева - флейта

Оркестър на Държавна опера Стара Загора

В програмата: В.Белини - Увертюра към оп. " Норма", Сесил Шаминад - Кончертино за флейта и оркестър, Морис Равел - Павана за смъртта на Инфантата, Карл Рейнеке - Концерт за флейта и оркестър оп. 283

В концерта на 15.02. - " Децата на Стара Загора по сцените в Европа", специално участие ще има и младият цигулар Ренцо Ставрев. Той е само на 12 години, но вече е носител на много награди от наши и международни конкурси. В това първо участие на сцената на Държавна Опера Стара Загора, той ще свири на пулта на първите цигулки в Кончертино за флейта и оркестър от Сесил Шаминад. Изключително-интересната и виртуозна програма е подготвена от Десислава Добрева - флейтистка, родена в Стара Загора, която живее и работи във Виена. Заедно с диригента Пиер Калабрия, те ще представят Ренцо Ставрев на старозагорската публика. Още едно от многото деца-таланти на България. Предстоят му и бъдещи участия в концертната програмата на Операта.

Ренцо Ставрев е роден на 25.03.2006г, в гр. Пловдив. Ученик е в Пловдивското музикално училище. Свири на цигулка от шестгодишна възраст, негови учители са Дарина Данкова и Симеон Симеонов /САЩ/. Като цигулар печели награди от следните конкурси – Национален конкурс с международно участие „Орфеева дарба“, гр. София; майсторска цигулка на проф. Минчо Минчев от конкурс „цигулките на Минчо Минчев-Варненско лято“, гр. Варна; Международен конкурс за инструменталисти, гр. Перник; Международен конкурс „Охридски бисери“, гр. Охрид, Македония; Международен конкурс „Млади виртуози“, гр. София; Международен струнен конкурср Ниш, Сърбия; конкурс „Златен ключ“, гр. Пловдив; Международен конкурс за инструменталисти, гр. Велико Търново; Международен конкурс „Добрин Петков“, гр. Пловдив. Участвал е в майсторските класове на проф. Йосиф Радионов, проф. Гинка Гичкова, проф. Стойка Миланова. От деветгодишна възраст свири и на виолончело, с преподавател Юлия Марковска. Като виолончелист печели конкурсите - „Млади виртуози“, гр. София; „Добрин Петков“, гр. Пловдив и Международен интернет конкурс, гр. Белград, Сърбия, Международен конкурс Йосф Славенски, гр. Белград, Сърбия. Участвал е в майсторски класове на проф. Ромен Гариу и проф. Анатоли Кръстев. Ренцо Ставрев участва в множество продукции на НУМТИ „Добрин Петков“; гр. Пловдив, в няколко концерта в НБ “Иван Вазов“, гр. Пловдив; в благотворителен концерт с проф. Радионов; в два сезона свири със оркестъра на Симфониета Враца, гр. Враца.